Huurtoeslag 2011

De huurtoeslag 2011 is eind 2010 vastgesteld, op basis van de bestaande huurtoeslag en de huidige economische situatie. De huurtoeslag is er om men te helpen met het betalen van de kosten, waardoor de overheid er natuurlijk voor zorgt dat deze kosten ook daadwerkelijk te betalen zijn. De huurtoeslag 2011 is zo vastgesteld dat het in de meeste gevallen mogelijk wordt om de huur netjes te betalen en op die manier met een gerust hart in de woning te kunnen wonen, zonder dat men zich druk hoeft te maken over de financiën.

huursubsidie

De huurtoeslag 2011 is afhankelijk van het eigen inkomen, zoals dat het eigenlijk al jaren is. Men dient het eigen inkomen op te geven, op basis waarvan er wordt bepaald hoeveel men zal ontvangen, als er natuurlijk recht is op huurtoeslag. Hierbij worden daarnaast nog een aantal andere factoren meegenomen, waardoor het lastig is om de huurtoeslag 2011 aan te geven aan de hand van een bedrag. Het minimale bedrag dat men per maand kan ontvangen is uiteraard 0, maar tot en met €24 wordt deze in ieder geval niet uitbetaald. Wanneer de huurtoeslag 2011 voor iemand lager is dan dit bedrag per maand zal de Belastingdienst deze niet uitbetalen, maar het is aan de andere kant wel interessant om deze toch aan te vragen. Mocht het geschatte inkomen uiteindelijk toch anders uitvallen, dan is het goed mogelijk dat er alsnog een uitbetaling plaats zal vinden van een hoger bedrag. De huurtoeslag 2011 kan oplopen tot maximaal €300 per maand. Dit betekent dat men dit bedrag per maand zal ontvangen om op die manier de huur te kunnen betalen en dus met een gerust hart in de woning te kunnen wonen, zonder dat het nodig is om de eindjes ieder maand weer met moeite aan elkaar te knopen.

De huurtoeslag 2011 hoeft alleen aangevraagd te worden wanneer men dit nog niet eerder heeft gedaan. Mensen die al huurtoeslag ontvangen hoeven namelijk geen nieuwe aanvraag te doen. In dat geval zal de Belastingdienst automatisch doorgaan met de betalingen, waardoor het van belang is om voor de huurtoeslag 2011 zelf een wijziging door te geven wanneer de persoonlijke situatie ondertussen anders is geworden en men bijvoorbeeld meer verdient. Zo wordt de huurtoeslag 2011 automatisch uitbetaald en is men er zelf verantwoordelijk voor dat dit alleen gebeurt wanneer men er ook daadwerkelijk recht op heeft.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *